Umjetnička kolonija

Završena 52. likovna kolonija u Počitelju uz dodjelu certifikata

Kultura / Flash | 27. 07. 2016. u 19:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodan likovna kolonija u Počitelju, koja ove godine u povijesnom hercegovačko gradiću okupila umjetnike iz cijele regije, večeras je zatvorena uz prigodnu svečanost i dodjelu certifikata, javlja agencija Anadolija.

Aleš Sedmak predsjednik Saveza udruženja likovnih umjetnika Slovenije, koji je uručio certifikate, ističe kako je kolonija u Počitelju kolonija s dugom tradicijom i kako je privilegija svakome tko sudjeluje u noj.

"Drago mi je da se na jednom mjesto skupljaju umjetnici jugoistočne Europe i da u prekrasnom ambijentu Počitelja svake godine nastaju novi radovi inspirirani lijepim krajem", kazao je Sedmak te izrazi nadu da će ova kolonija još dugo godina imati svoju tradiciju.

Denis Jeina, menadžer i tajnik Udruženja umjetnika BiH koji već 17 godina radi u organizaciji kolonije u Počitelju, u razgovoru za Anadolu Agency kaže da je ovogodišnje 52. izdanje potvrdilo veliki značaj postojanja kolonije i okupljanja umjetnika u prekrasnom ambijentu koji je neiscrpna inspiraciju umjetnicima iz cijeloga svijeta.

"Na ovogodišnjoj koloniji kao i uvijek nastali su prekrasni radovi, ali i sklopljena brojna prijateljstva, što je i bit kolonije. Uz brojne umjetnike iz čitave Bosne i Hercegovine imali smo goste iz Hrvatske, Slovenije, Srne Gore i Grčke, pa čak i Južne Afrike", kazao je Jeina.

O značaju ovogodišnje kolonije govorile su i brojne emocije prilikom dodjela certifikata, kao i brojni dogovori za nova druženja, ali i umjetnička djela koja će svečano biti predstavljena na Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine. Nastali radovi umjetnika među kojima su bili gosti iz Južne Afrike, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i cijele BiH bit će predstavljeni na izložbi koja će se održati u galeriji Roman Petorvić u bh. prijestolnici.

 

Kopirati
Drag cursor here to close