Kraj manifestacije

Završen Tuzla film festival, 'Obrana i zaštita' najbolji film

Kultura / Film TV | 23. 09. 2013. u 05:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednoglasnom odlukom žirija, 'Obrana i zaštita', redatelja Bobe Jelčića, izabran je za najbolji igrani film na ovogodišnjem Tuzla Film Festivalu (TFF). Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada, festival je završen sinoć (nedjelja) u Bosanskom kulturnom centnru Tuzla.

U ime ekipe filma pobjednika, nagradu, vilu TFF-a, primila je producentica Zdenka Gold. Inače, pomenuto djelo, u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju Nada Đurevska i Bogdan Diklić, samo u Puli dobilo je sedam nagrada.

Iz kategorije kratkih igranih, najboljim je proglašen 'Priča bez kraja', Elvira Muminovića, a od animiranih, najbolji je bio 'Fibonaccijev kruh', Danijela Žeželja. Petra Seliškar i Anja Kavić dijele pobjedu u kategoriji dokumentarnih filmova, za 'Mama Europa', odnosno 'Neke djevojke su veće od drugih'.

Jasmin Pivić napravio je najbolji amaterski film 'Osuđeni na neuspjeh', za kategoriju Snimaj bilo čim. Specijalna priznanja dobili su: Radoslav T. Stanišić, Salih Brkić, Davor Mamuzić i Arina Berbić, priopćeno je iz organizacije TFF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close