dječja mašta

Završen ciklus Proljetnih pričaonica!

Kultura / Flash | 31. 05. 2015. u 08:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Motivacija za početno, samostalno čitanje naziv je edukativnog druženja kojeg svakog četvrtka organizira Dječji odjel Narodne Knjižnice HNŽ-a Mostar, u cilju promicanja čitanja i stjecanje navike dolaska u knjižnicu.

Naime, Dječji odjel Narodne knjižnice organizira pričaonice, besplatnu aktivnost za sve male korisnike u dobi od četiri do sedam godina. Program pričaonice se organizira u dva dijela. Priča kao tematska vodilja primjerena djeci, ni prekratka ni preduga, dinamična, dojmljiva sa određenom porukom. Nakon nje slijedi kreativna radionica tematski orijentirana na priču u kojoj djeca boje, crtaju, izrađuju predmete i likove iz priča.

‘’Skakutali smo s Uskrsnim zecom, puzali s gusjenicom pa letjeli s bubarom i leptirićima i na kraju kukurikali s pjetlićem. Razvoj dječje mašte najviše će potaknuti čitanje priča. Ona uz njih uče kreativno razmišljati i lako rješavati životne situacije. Priče će u određenim trenucima djetinjstva poslužiti i kao utjeha, ohrabrenje i motivacija. Nastavak na jesen!’’, poručili su organizatori ove pričaonice.

Kopirati
Drag cursor here to close