Mostar

Zatvorene 95. "Šantićeve večeri poezije"

Kultura / Flash | 30. 09. 2014. u 05:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stihovima suvremenih pjesnika u Mostaru su zatvorene 95. "Šantićeve večeri poezije". Tijekom večeri, koju je vodio jedan od laureata "Književne nagrade Aleksa Šantić" Veselin Gatalo, mostarskoj publici svojom poezijom predstavili su se Vedran Grmuša, Viktor Stojkić, Anes Oručević, Ivan Vrljić i Elis Bektaš.

Uz suvremenu poeziju odzvanjali su i taktovi suvremenih melodija, u interpretaciji Bojana Beribake i Nebojše Timotića.

I ove 95. "Šantićeve večeri poezije" odisale su duhom Alekse Šantića i čitavim njegovim bićem, prebivajući u njegovom rodnom gradu - Mostaru i njegovoj drugoj kući - Nevesinju.

Sadržale su gotovo sve Šantićeve umjetničke izražaje, od poezije, preko glazbe, do glume. Bile su upravo ono što je i on bio: patriotske, lokal-patriotske, hercegovačke, balkanske, europske, kozmopolitske.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo 'Prosvjeta' - Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo 'Gusle' Mostar, kao organizatori ove manifestacije, zahvaljuju se publici, koja je na bilo koji način pratila 95. 'Šantićeve večeri poezije', naročito medijskim kućama, njihovim novinarima, kamermanima i fotoreporterima, a posebno BHRT, RTRS, RTVFBIH, 'Glasu Srpske', portalu Bljesak.info i siteu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Kopirati
Drag cursor here to close