Festival

Započeo 66. Berlinale

Kultura / Flash | 11. 02. 2016. u 21:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcijom novog filma redateljsko-producentskog dvojca braće Coen „Heil, Caesar“ u četvrtak navečer u Berlinu je otvoren 66. po redu Filmski festival, poznatiji kao Berlinale, prenosi Hina.

''Ovim otvaramo 66. Berlinale'', rekli su zajednički na svečanosti otvorenja predsjednica ovogodišnjeg festivalskog žirija Meryl Streep i direktor Berlinalea Dieter Kosslick.


Prije toga su se publici obratili njemačka državna tajnica za kulturu Monika Gruetters i gradonačelnik Berlina Michael Mueller koji su upozorili i na trenutnu migrantsku krizu a sve to u svjetlu ovogodišnjeg slogana Berlinalea ''Pravo na sreću''.

Najavljeno je kako će se glavni protagonist filma ''Heil, Caesar'' George Clooney tijekom festivala susresti s kancelarkom Angelom Merkel kako bi razgovarali o migrantskoj krizi.

''Želim vidjeti što možemo zajednički učiniti'', rekao je Clooney koji se već dosad tijekom karijere iskazao humanitarnim i socijalnim projektima.


U filmu '''Hail, Caesar'' braće Joela i Ethana Coena, George Clooney glumi jednog holivudskog glumca iz pedesetih godina koji je slavu stekao povijesnim filmovima ali usred snimanja jednog filma biva otet.

Na ovogodišnjem Berlinaleu će u preko deset sekcija biti prikazana 434 filma.

U glavnom festivalskom programu, u konkurenciji za jednu od nagrada, među 18 filmova se našao i film redatelja Danisa Tanovića ''Smrt u Sarajevu''.

Festival traje do 21. veljače a nagrade će biti dodijeljene večer prije u subotu 20. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close