Internacionalni fest

''Zabranjena zona'' otvara 55. teatarski festival MESS

Kultura / Flash | 02. 10. 2015. u 14:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internacionalni teatarski festival MESS, 55. po redu, bit će otvoren večeras u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch. Bit će otvoren predstavom ''Zabranjena zona'' svjetski poznatog Schaubuhne teatra iz Berlina.

Nakon otvaranja, do 11. listopada, ljubitelji teatra će moći pogledati 22 predstave iz 13 država.

Direktor Schaubuhne teatra iz Berlina Tobias Velt izrazio je zadovoljstvo što će predstava tog teatra otvoriti Festival. Podsjetio je da gostuju treći put. Novinarima je kazao da su u Sarajevu prvi put bili 1999. godine, da su davali ratnu priču, i da je publika na postavu ostavila jako dobar dojam.

''Sretan sam da smo ponovo u Sarajevu '', rekao je Velt. Direktorica Goethe instituta u BiH Charlotte Hermelink je istakla da predstavnike tog instituta raduje da ponovo surađuju s MESS-om te što su njemačke predstave uvrštene u program.

''To dokazuje da Njemačka nije samo država dobrih automobila nego i dobrih predstava'', kazala je ona.

Zadovoljstvo zbog suradnje s MESS-om izrazila je i ataše Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke Susanne Mattis. Istaknula je da Veleposlanstvo Njemačke u BiH nastoji, u suradnji sa suradnicima, podržavati ovakve projekte koji će dovesti do spajanja ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close