Sarajevo

Za 2 KM obiđite gradsku Vijećnicu

Kultura / Flash | 25. 08. 2014. u 14:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Sarajevo je priopćio da će od sutra, 26. kolovoza početi naplata ulaznica za obilazak sarajevske Vijećnice po simboličnoj cijeni od 2 KM, a za djecu mlađu od 15 godina, ulaz će biti besplatan.

Grad je obogatio plan posjeta Vijećnici novim sadržajem. Tako će svi zainteresirani, pored središnje aule koju su do sada imali priliku posjetiti, moći obići i svečano stubište, galeriju aule, salu Gradskog vijeća i svečanu salu, svakim danom, uključujući i vikende, u razdoblju od 10.00 do 17.00 sati.

Radi podsjećanja, od 17. srpnja ove godine svi zainteresirani su u sklopu ''Dana otvorenih vrata Vijećnice'', imali priliku besplatno uživati u ljepoti enterijera ovog simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Posjetitelji će u sklopu obilaska moći pogledati i izložbu pod nazivom ''Sarajevska Vijećnica još jednom'', koja je dio stalne izložbene postavke Vijećnice.

Obuhvaća brojne originalne materijale o povijesti same građevine i okolnog područja grada, arhitektonske nacrte koji prikazuju izgradnju ovog zdanja koja je započela 1894. godine, fotografije s prvog otvaranja 1896.godine, a potom i različite faze rekonstrukcije od 1996. godine do danas, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close