Njemačko veleposlanstvo

Westerwelle: Za mnoge muslimane Ramazan u političkoj nesigurnosti i nasilju"

Kultura / Flash | 17. 08. 2012. u 21:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački savezni ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle, povodom Ramazanskog bajrama (Eid ul-Fitr) i kraja mjeseca ramazana, uputio je bajramsku čestitku muslimanima, priopćeno je iz njemačkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini.

- Mjesec ramazana poziva na traženje uzvišenog unutrašnjeg mira, ali i razmišljanje o međuljudskim odnosima i sudjelovanju radi dobrobiti drugih naroda i kultura.

Mnoge muslimanke i muslimani dožive ramazan prekriven velom političke nesigurnosti ili čak nasilja.

Njih se prisjećamo. Posebno mislim na bezbroj izbjeglica koji ne mogu proslaviti kraj posta i dočekati Ramazanski bajram u svojim domovima, u miru sa svojim obiteljima.

Svim ljudima, posebno onima koji Ramazanski bajram ne mogu obilježiti u miru, želim brz prestanak nasilja, želim budućnost u političkoj stabilnosti i prosperitetu, vladavinu prava, trajnu sigurnost i dobro susjedstvo.

Moja zahvalnost je upućena u ovim blagdanima i svim onima koji se zauzimaju za mir, za međusobno uvažavanje i bolje sporazumijevanje među ljudima.

Te vrijednosti želimo i dalje zajedno njegovati i izgrađivati svim snagama, naveo je Guido Westerwelle, savezni ministar vanjskih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close