Koncert

Vrhunski turski umjetnici Mostaru podarili večer klasične glazbe

Kultura / Umjetnost | 19. 11. 2013. u 20:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U galeriji kraljice Katarine u HD Herceg Stjepan Kosača u utorak navečer održan je koncert klasične glazbe u izvođenju turkih umjetnika. Koncert je održan organizaciji Generalnog konzulata Republike Turske u Mostaru, gdje su kao duo, nastupili jedna od vodećih turskih pijanistica mlađeg naraštaja – Rüya Taner i perkusionist Dinçer Özer.

Taner iza sebe ima impozantnu glazbenu karijeru; do sada je nastupala u više od 45 zemalja diljem svijeta. Posljednjih godina posebno je posvećena komornoj glazbi i nastupa sa solistima mlađega naraštaja, te u klavirskim recitalima s glazbenicima 'ADAP-a', asocijacije čija je stalna članica, baš kao i članica Steinwayevih umjetnika.

Nastupala je s vodećim državnim i privatnim orkestrima u Ankari, Istanbulu, Izmiru, Antaliji, Bursi, Adani and Mersinu, Orkestrom turskih oružanih snaga, MAV orkestrom u Mađarskoj, Filharmonijama u Belgiji, Ukrajini, BiH (Sarajevu), Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj, Bjelorusiji, Pakistanu, Azarbejdžanu, Uzbekistanu, Turkmenistanu i Kirgistanu kao i Simfonijskim kraljevskim orkestrom iz Omana.

Večer klasične glazbe otvorio je generalni konzul Turske u Mostaru Tolga Bermek, zahvalivši se publici na dolasku, te istaknuvši kako su počašćeni dolaskom dvoje veoma cijenjenih izvođača.

Samo tijekom 2013. godine, 'Rüya Taner & Dinçer Özer Percussion Duo' izveo je niz predivnih koncerata u Turskoj, Engleskoj, Slovačkoj i na Sardiniji. Izveli su neka od dobro poznatih klasičnih djela pisanih za klavir, kao i djela vodećih turskih skladatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close