Predstava

Vodimo Vas na predstavu Ljepotica iz Leenanea

Kultura / Kazalište | 29. 10. 2014. u 11:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 30.listopada 2014. godine u 20 sati na Maloj sceni HNK Mostar bit će odigrana predstava „Ljepotica iz Leenanea“ autora Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića.

Ljepotica iz Leenanea je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor - Martin McDonagh.

U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.

Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspijeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.

U predstavi glume: Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.

Scenograf predstave je Matko Vekić, kostimografkinja Mirta Vekić a autor glazbe je Andrijan Zovko.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervirati na broj telefona 063 317 348, putem Facebook stranice te e-mailom: [email protected].

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike. studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.

Portal Bljesak.info daruje Vam dva puta po dvije ulaznice za predstavu. Potrebno je da pošaljete mail s osobnim podacima i brojem telefona na [email protected].

Prvih dvoje najbržih bit će nagrađeni ulaznicama i obaviješteni o načinu njihova preuzimanja.

Kopirati
Drag cursor here to close