Trebinje

Vladika Grigorije posvetio dvorac u Trebinju

Kultura / Flash | 28. 08. 2015. u 06:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije posvetio je u trebinjskom naselju Dražin do novosagrađeni "dvorac" Rodoljuba Draškovića, predsjednika poslovnog sustava "Swissislion.

Grandiozno zdanje inspirirano arhitekturom srednjevjekovnog dvorca posvećeno je Velikoj Gospojini i srpskoj kraljici Jeleni Anžujskoj, kao i svim pravoslavnim majkama. Kompleks se prostire na površini od oko dva i pol hektara, a domaći neimari gradili su ga devet mjeseci.

Vladika Grigorije rekao je da je Drašković dobrotvor i crkve i naroda i da ima veliko srce otvoreno prema zemljacima kojima pomaže zapošljavajući ih u tvornice, koje gradi i otvara nova radna mjesta. Prema njegovim riječima, čineći dobro jedni drugima otvaramo i naša srca i tada se u njih useljava Bog, prenosi Srna.

"Neka se i u ovaj dom useli Bog, a gdje je Bog tu je ljubav i vječnost, tu su istina, pravda i dobro", istaknuo je vladika Grigorije. Drašković kaže da se vratio u kraj odakle je potekao i najavio da će i dalje graditi i stvarati za dobrobit svih njih.

On je istaknuo da će uskoro biti završena i najveća tvornica u sustavu 'Swisslion', koja se gradi na oko 16.000 metara kvadratnih, pored postojeće u Trebinju. Tu će na sedam proizvodnih linija biti zaposleno oko 350 radnika.

Drašković je poručio Hercegovcima, koji su se raselili i postali uspješni poslovni ljudi, da se vrate na svoja ognjišta i pomognu svom narodu i kraju da zaživi. Dvorac koji je posvećen u ponoć na praznik Velike Gospojine, obišao je veći broj zainteresiranih građana Trebinja, piše Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close