Ramazanski bajram

Vjerski i politički dužnosnici čestitali Bajram

Kultura / Vjera | 17. 07. 2015. u 12:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović povodom Ramazanskog bajrama uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u BiH.

''Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u BiH Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH upućujem najiskrenije čestitke u prigodi Ramazanskog bajrama. Želim da u miru i blagostanju provedete bajramske blagdane, blagoslovljeni u radosnom slavlju koje pruža obiteljsko i prijateljsko okruženje. Neka vam je plemenit i uzvišen predstojeći Bajram, stoji u Čovićevoj čestitki'', priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Bajramska čestitka predsjednika SBB-a

U povodu predstojećeg Ramazanskog Bajrama, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću, kao i muslimanima u BiH, regiji i dijaspori.

''Želim da ovaj Bajram dočekate u miru i zdravlju, sa svojim najbližim. Neka ovaj praznik još više ojača i učvrsti našu slogu i uzajamno poštovanje. Bajram Šerif Mubarek Olsun'', poručio je Radončić.

Predsjedavajući Zvizdić čestitao Bajram

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH i svim muslimanima u zemlji i dijaspori u povodu Bajrama.

''Uime Vijeća ministara BiH i u svoje osobno ime, vama, vašoj obitelji, ulemi i svim vjernicima čestitam Ramazanski bajram i želim da dani posta i odricanja donesu mir, radost i obiteljsko i prijateljsko zajedništvo. Bajram Šerif Mubarek Olsun'', navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Cvijanović: Bajramski dani poziv na jačanje tolerancije i međusobnog uvažavanja
Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović uputila je čestitku reisu-u-ulemi Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Osmanu Kozliću i svim vjernicima islamske vjere u RS i BiH povodom Ramazanskog bajrama, najvećeg i najradosnijeg muslimanskog praznika.

''Bajramski dani neka budu poziv na jačanje tolerancije i međusobnog uvažavanja. Uz želje da vas praznik potakne na činjenje dobrih djela, želim vam mir, zdravlje i sreću'', stoji u čestitki predsjednice Vlade RS.

Vjekoslav Bevanda čestitao Bajram

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda uputio je povodom Ramazanskog bajrama čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u BiH.

''U prigodi Ramazanskog bajrama, svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, kao i Vama osobno, upućujem iskrene čestitke uz želje da ovaj veliki blagdan provedete u miru i blagostanju'', navedeno je u čestitki ministra Bevande.

Ministar Bevanda zaželio je da ovaj blagdan protekne u pozitivnom ozračju, te da doprinese jačanju međusobnog razumijevanja, poštovanja i zajedništva u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Dodik: Proslava Bajrama u miru, zdravlju i blagostanju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom Ramazanskog bajrama, uputio je danas čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Osmanu Kozliću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, sa željom da praznik proslave u miru, zdravlju i blagostanju, zajedno sa svojim najbližim.

''Neka vam radost praznika, Ramazanskog bajrama, podari duhovni mir, vjeru i nadu da će vrijeme koje dolazi biti obilježeno istinskim vrijednostima posvećenim ljubavi, miru, razumijevanju i poštovanju među narodima i svim ljudima dobre volje'', navodi se u Dodikovoj čestitki.

Predsjednik SDP-a BiH Nikšić čestitao Bajram

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić uputio je građanima Bosne i Hercegovine islamske vjere čestitku povodom Bajrama.

''Mjesec ramazan je mjesec oprosta i posta, a nadam se da su vjernici tijekom ovog mjeseca svima oprostili i oplemenili svoju dušu i svoja srca. Iskreno vam čestitam Ramazanski bajram uz najsrdačnije želje da nastupajuće blagdane provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju u krugu vaših najbližih i s njima podijelite radosti koje oni nose'', stoji u čestitci Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a BiH, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

Igor Crnadak uputio bajramsku čestitku reisu Kavazoviću

Ministar inozemnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću povodom Ramazanskog bajrama.

''U ime Ministarstva inozemnih poslova BiH i u osobno ime upućujem Vama, Vašoj obitelji, ulemi, kao i svim pripadnicima islamske vjere u BiH najiskrenije čestitke. Želja mi je da nastupajuće bajramske dane provedete u dobrom zdravlju i sreći, u krugu obitelji i prijatelja'', navodi se u čestitki, a priopćeno je iz MVP-a BiH.

Cerić uputio bajramsku čestitku

Povodom ramazanskog Bajrama, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić je uputio čestitku.

''S osjećajem zadovoljstva što smo ispostili još jedan Ramazan u miru i rahatluku, imam čast uputiti bajramsku čestitku svim članovima, simpatizerima i prijateljima Svjetskog bošnjačkog kongresa u domovini i svijetu, svim Bošnjacima i Bošnjakinjma ma gdje bili, s dovom Milostivom Allahu da primi naš post, kao dokaz naše želje da zaslužimo Njegov rizaluk, da budemo bolji ljudi.

Post je ibadet kojim se snaži ljudska volja na putu dobra. Kroz ibadet posta čovjek upoznaje svoju dušu, prakticira samodisciplinu i razvija u sebi osjećaj brige za drugog čovjeka, posebno onoga kojem treba naša ljubav i pomoć. Bajram je ibadet kojim se snaži bratstvo u vjeri i sudbini našeg bošnjačkog naroda, o kojem je ovog ramazana pričao cijeli svijet, suosjećajući se s našim bolom i našom patnjom od genocida. Genocid nije naš izbor.

Naš izbor je uvijek bio mir i suživot. Tome nas uči naša vjera. Uči nas tome ibadet posta. U tome je radost našeg Bajrama. U tome je naša sreća - da budemo zajedno kao jedna duša, kao jedno tijelo. Da pružimo ruku mira našem komšiji. Da jedni drugima kažemo iz srca i iz duše: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!, navodi se u čestitki koju prenosi Informativna služba SBK.

Čestitka mostarskog gradonačelnika

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je danas u povodu Ramazanskog bajrama svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti u ime Gradske uprave Mostara i u svoje osobno ime najiskrenije čestitke.

"Želim Vam da ovaj veliki blagdan provedete u dobrom zdravlju i miru te vjerničkoj i obiteljskoj sreći", stoji u Bešlićevoj čestitci.

Inzko čestitao ramazanski Bajram

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko vjernicima islamske vjere uputio je najiskrenije čestitke povodom vjerskog praznika ramazanskog Bajrama, uz želje da mubarek dane provedu sa svojim najmilijima, prijateljima i susjedima, u duhovnom miru i bliskosti.

''Nakon svetog mjeseca posta, molitvi, strpljivosti i posvećenosti istinskim duhovnim vrijednostima, od srca želim da vaša odricanja budu nagrađena zadovoljstvom i blagostanjem i da Bajram proslavite u obiteljskoj sreći'', kazao je Inzko u čestitki.
Izrazio je nadu da će ovaj veliki praznik, u skladu sa svojom tradicionalnom simbolikom, biti prilika svima u BiH da šire i razvijaju odnose mira, razumijevanja i tolerancije među svim ljudima i narodima, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

Izetbegović uputio čestitku povodom ramazanskog Bajrama

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama muslimanima u BiH i dijaspori.

''Tijekom proteklog mjeseca ramazana, muslimani u Bosni i Hercegovini, dijelili su radost u svojim domovima, tražeći smiraj u vjeri i pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, svim muslimanima u Bosni i Hercegovini želim da ga provedu u dobrom zdravlju, duševnom miru i blagostanju, u krugu svojih obitelji, prijatelja i susjeda.

S osobitim željama, Ramazanski bajram čestitam prognanim, bolesnim i nemoćnim, te našoj bošnjačkoj dijaspori diljem svijeta'', navodi se u Izetbegovićevoj čestitki, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Ivanić uputio čestitku u povodu ramazanskog Bajrama

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, povodom Ramazanskog bajrama, uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim građanima islamske vjere u Bosni i Hercegovini.

''Vama i svim građanima islamske vjere u Bosni i Hercegovini upućujem srdačne čestitke povodom Ramazanskog bajrama, uz iskrene želje za dobro zdravlje, osobne i obiteljske sreću, te uspjeh na putu izgradnje mira i boljih odnosa među ljudima.

Bajram predstavlja posebnu radost za sve istinske vjernike i ljude dobre volje, te simbol porodičnog okupljanja u slozi i ljubavi.

Želim da ga proslavite u miru, zdravlju i sreći, zajedno s vašim najmilijima i prijateljima - kaže se u čestitki, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close