Vilinka

Vino iz Sretnica na 'papinom stolu'

Kultura / Vjera | 28. 05. 2015. u 07:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom apostolskog pohoda pape Franje u BiH, u Sarajevo, 6. lipnja ove godine, određeno je da na stolu za ručkom bude vino i aperitiv iz podruma Vilinka sa Sretnica.

Vlasnik vinarije Vilinka po najavi pape Franje da želi posjetiti katolike BiH izrazio je želju da za ručkom kada Papa dođe bude vino iz podruma Vilinka. Organizacijskom odboru za Papin doček u Sarajevo, pristizale su i druge ponude iz više vinskih podruma, a na susretu s predstavnicima Vatikana prihvaćeno je da u meni povodom apostolskog Papina pohoda Sarajevu bude vino iz podruma Vilinka.

''Iskreno nadao sam se kao i svi koji su se prijavili ali ovo je zaista velika čast'', rekao je za Bljesak.info vlasnik vinarije Vilinka, Velimir Ereš.

Predstavnici Organizacijskog odbora došli su u Kruševo, na Sretnice u prvi susret i dogovor s vlasnikom vinarije Vilinka te su obišli podrum i kušali predviđena vina za „papin stol“, dogovorili detalje oko prijevoza, vrijeme dostave u Sarajevo i detalje oko službenog prijema.

''Za papin dolazak je dogovoreno da se u Sarajevu pokaže zajedništvo u cijeloj crkvi u BiH te će tako vino za papinu misu darovati hercegovačke biskupije ali i banjalučka biskupija'', govori Ereš te dodaje kako im je želja da svima onima koji će biti posluženi vinom iz podruma Vilinka, vino bude na zdravlje i na prisjećanje na Sretnice i Kruševo kod Mostara.

Na „Papinu stolu“ naći će se vina iz berbe 2012. i 2013.

Kopirati
Drag cursor here to close