Blagaj

Vijeće mladih grada Mostara u Blagaju organiziralo Likovnu koloniju

Kultura / Flash | 02. 09. 2014. u 07:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokalni studenti umjetnosti i kreativci sudjelovali su protekle subote u radu Likovne kolonije koja je održana u Blagaju.

Ideja likovne kolonije koju je organiziralo Vijeće mladih Grada Mostara, je povezivanje mladih umjetnika i kreativaca koji će međusobno razmijeniti naslikane radove.

U radu kolonije sudjelovali su Megi Kunštek, Marko Zadro, Haris Manjgo, Marijana Cigić, Mirza Aser, Bruno Bijakšić, Maid Redžić i Diego Minote.

"Planiramo slične kreativne aktivnosti čitavu godinu, jer želimo imati kontinuitet rada i komunikacije sa mladima koji djeluju na polju umjetnosti i kulture u Mostaru. Zadovoljni smo sa dosadašnjom suradnjom s mladim umjetnicima i kreativcima koje okupljamo putem Street Arts Festivala, Kreativne Zime i brojnih drugih aktivnosti. Smatram kako smo dosadašnjim zajedničkim djelovanjem uspjeli doprinijeti kulturno-umjetničkoj platformi u Mostaru", rekla je Marina Đapić koja u Vijeću mladih Grada Mostara koordinira kulturno-umjetničke projekte.

Putem kulturno-umjetničkih projekata Vijeća mladih Grada Mostara mladi umjetnici su se afirmirali i međusobno bolje upoznali, a također su imali priliku povezati se i raditi s umjetnicima iz drugih gradova BiH i inozemstva.

Radovi sa Likovne kolonije biti će izloženi tijekom čitavog mjeseca u prostoru Omladinskog Kulturnog centra Abrašević. Ovaj projekt su podržali Lazzy Bar u Blagaju i OKC Abrašević.

Kopirati
Drag cursor here to close