za malene i velike

Veljača na sceni eMTeeM-a 1974: Bogat program u znaku 41 – og rođendana

Kultura / Flash | 06. 02. 2015. u 07:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igranjem predstave “Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija” 3. veljače na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostarskom teatru mladih 1974 započelo je obilježavanje 41–og rođendana ovog teatra.

Cijeli mjesec bit će u znaku rođendana. Tim povodom pripremljen je intenzivan i bogat program namijenjen svi uzrastima, prije svega djece i mladih ljudi, ali i njihovih roditelja, navode iz ovog teatra.

Obnovljena Igraonica “Scenigrica” namjenjena djeci uzrasta od 3 do 10 godina radit će svake subote sa namjerom da preraste u svakodnevnu i cjelodnevnu aktivnost. Već sutra, u subotu 7. veljače na Memorijalnoj sceni 2532 od 10 sati očekuju djecu u svojim kreativnim radionicama.

U sklopu obilježavanja 70 godina od oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, u utorak, 10. veljače sa početkom u 19 sati u Galeriji Centra za kulturu grada Mostara odigrat će 53. reprizu predstave "Maslinova grana" u režiji Amre Prutina.

U predstavi igraju: Anela Bašić, Taida Heljić, Amila Zulović, Sanita Bašić, Merjema Macić, Maja Fišić, Dejla Kulak, Azra Drljević, Asja Balavac, Selma Husnić, Ali Kamer Aksoj, Alem Neziri, Midhad Mašić i Faris Smajkić, a rikvand oslikali: Midhad Mašić i Alem Neziri.

U petak, 13. veljače u Hotel „Evropa“ u Brčko distriktu BiH u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava RS iz Bijeljine, a u okviru projekta „OBRAZOVANJE ZA MIR“ za regije Podrinje, Krajina i Hercegovina bit će održana radionica „TEATAR U OBRAZOVANJU ZA MIR“. Između ostalih obrađivat će se teme memorijali, ljudska prava, stereotipi i predrasude, diskriminacija,konflikti/nenasilna komunikacija…

Radionica je namjenjena srednjoškolcima i njihovim profesorima. Voditelj radionice je Sead Đulić.

Početkom mjeseca počeo je rad na novom projektu. Radi se o tekstu Davida Harrowera „Crni kos“. Komad “Crni kos” škotskoga dramatičara Davida Harrowera komad je o razornoj, otrovnoj ljubavi. Ljubavi nemogućoj, zabranjenoj i prokletoj. Ljubav izvan zakona u kojoj su zarobljeni zreo muškarac i neiskusna tinejdžerica.

Nakon uzbudljive intimne veze, ljubavnik se sa svojom nekadašnjom ljubavi, sada odraslom ženom, susreće petnaest godina nakon rastanka. Iznimna vrlina ove nesvakidašnje drame, uz izvanredne, kontroverzne portrete junaka, jest uzbudljivi Harrowerov jezik. Premijera se očekuje u okviru obilježavanja rođendana eMTeeM – a 1974.

Kopirati
Drag cursor here to close