Veliko zanimanje publike

Velika završnica Dubrovačkih ljetnih igara

Kultura / Flash | 25. 08. 2014. u 13:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Dubrovačkim ljetnim igrama ove se godine okupilo gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijeloga svijeta koji su od 10. srpnja izveli 79 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih, filmskih i likovnih programa, a Festival završava večeras koncertom Zagrebačke filharmonije i dodjelom nagrada Orlando za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, premijerne predstave Igara, Shakespeareove "Romea i Giuliettu" u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u renesansnom ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu i Držićeva "Dunda Maroja" u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla na Držićevoj poljani pogledalo je više od 6.500 posjetitelja.

Veliko zanimanje publike i ove je godine izazvao legendarni Vojnovićev "Ekvinocijo" u režiji Joška Juvančića na otoku Lokrumu, a Splitsko ljeto gostovalo je s prošlogodišnjom predstavom "Timon Atenjanin" Williama Shakespeara u režiji Georgija Para.

S velikim je uspjehom, istaknuto je uz ostalo, praizveden neobarokni balet "Opasne veze" po motivima romana francuskoga književnika Pierrea Choderlosa de Laclosa u koreografiji i režiji Valentine Turcu i Lea Mujića.

U sklopu glazbenog programa održan je 21 koncert, a program završava večeras ispred crkve sv. Vlaha Opera gala koncertom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića i uz nastup baritona Željka Lučića i sopranistice Lane Kos.

Nakon koncerta slijedit će svečana dodjela Nagrada Orlando za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu, a zatim i sama ceremonija zatvaranja 65. Igara na istoj lokaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close