Posjeta

Veleposlanik Italije u Narodnom pozorištu: Promovirati buduću suradnju dvije zemlje

Kultura / Flash | 25. 03. 2014. u 20:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anoreksija nije samo bolest, nego i izraz proširenog teškog stanja koje društvo mora biti u mogućnosti prepoznati i protiv čega se mora boriti - rekao je veleposlanik Italije Ruggero Corrias koji se danas susreo sa direktorom Narodnog pozorišta iz Mostara Šemsudinom Semom Gegićem, režiserom predstave '360 stepeni bijesa', koja je izveo međunarodni teatar 'Intimo' iz Milana 21. ožujka u okviru festivala Sarajevska zima.

Predstava '360 stupnjeva bijesa' predstavlja uspješan primjer kulturne suradnje između Italije i Bosne i Hercegovine. Riječ je o adaptaciji istoimenog romana Elene Mearini, za koju je scenarij napisala Emina Gegić, a predstava, koja za temu ima problem anoreksije, održana je i u Tuzli i u Zenici uz veliki uspjeh i kod publike i kod kritičara.

U ovom spektaklu, koji je premijerno prikazan u lipnju 2013. u prostoru 'Stecca 3.0' u Milanu, sudjeluju imena kao što su Mary Garret i Michele Villanova, oboje sa iskustvom rada u baletnom ansamblu milanske La Scale.

Poslije bosanskohercegovačkog uspjeha, 'Intimo Teatro Internazionale' - projekat eksperimentalnog teatra nastao u suradnji talijanskih i bosanskohercegovačkih umjetnika - održat će narednih mjeseci jednu mini turneju po Italiji.

Glavna tema sastanka između veleposlanika Corriasa i direktora Gegića bila je i promocija buduće suradnje u oblasti kulture, posebno kada je teatar u pitanju, između talijanskih i bosanskohercegovačkih glumaca, priopćeno je Ureda za tisak i prevođenje Veleposlanstva Italije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close