Najava seminara

Važnost religije u sekularnom društvu

Kultura / Flash | 20. 02. 2017. u 20:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internacionalni multireligijski iterkulturalni centar ''Zajedno'', TPO Fondacija i Omladinski forum iz Mostara pozivaju vas da se prijavite na jednodnevni seminar o etosu rodne ravnopravnosti, koji će biti održan 25. veljače u Sarajevu.

Ovaj seminar namijenjen je nastavnicima i nastavnicama u školi, ali i svim zainteresiranim studenticama i studentima, kao i drugima koji žele naučiti nešto više o temama koje se tiču rodne ravnopravnosti, feminizma, religije – koja uz tradiciju i kulturu ima veoma važnu ulogu u ovdašnjem kontekstu u socijalizaciji spolova.

Kroz ovaj jednodnevni seminar sudionici i sudionice imat će priliku educirati se o ovim veoma važnim pitanjima iz perspektive znanosti i religijskih tradicija kršćanstva i islama, navode organizatori seminara.

Prema riječima organizatora, namjera im je otvoriti diskusiju o važnosti religije u sekularnom društvu, ali i njenim potencijalima za ostvarivanje egalitarne idealizirane kozmogonije rodnih odnosa.

Predavačice na seminar će biti doc.dr. Zilka Spahić Šiljak, doktorica znanosti iz oblasti rodnih studija i islamska teologinja, a uz nju će govoriti o ovim temama i mr. Božana Ivelić Katava, koja djeluje u Međureligijskom vijeću Bosne i Hercegovine i s mladima radi na projektima izgradnje mira.

Prijave za ovaj jednodnevni seminar, koji će se nakon Tuzle i Mostara organizirati u Sarajevu, otvorene su do 23. veljače i mogu se slati putem e-mail adrese [email protected].

Potrebno je uz podatke (ime, prezime i kontakt telefon) dostaviti i kratko motivacijsko pismo.

Kopirati
Drag cursor here to close