28. ožujka

Uskrsni koncert u mostarskoj katedrali

Kultura / Flash | 25. 03. 2016. u 13:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 28. ožujka, s početkom u 19 sati, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Mostar, sa Simfonijskim orkestrom Mostar i Katedralnim mješovitim zborom 'Marija', priređuje uskrsni koncert.

Na koncertu će, uz mostarske simfoničare, nastupiti: mostarska umjetnica i dugogodišnja Napretkova stipendistica, mezzosopranistica Monija Jarak; student Glazbene kulture Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, solist i pjevač Katedralnog mješovitog zbora 'Marija', tenor Željko Drljo; bariton, koji je više puta nastupao sa solo ulogama na Napretkovim i drugim koncertima, Niko Luburić; te Katedralni mješoviti zbor 'Marija' koji vodi profesor crkvene glazbe don Niko Luburić (dirigent zbora) sa s. Mateom Krešić (orguljašicom zbora), uz dirigentsku palicu poznatog i vrsnog mostarskog glazbenika, skladatelja i aranžera Damira Bunoze.

Na programu koncerta su tradicionalne uskrsne skladbe, ali i druge duhovne skladbe domaćih i stranih autora u lijepim obradbama Damira Bunoze, Anđelka Igreca, Nikice Kalogjere i Julija Marića. Vrata mostarske katedrale su svima otvorena. Svi ste dobro došli.

Organizatori ističu da su pripremili dobar koncert kojim vjernicima i svim ljudima dobre volje žele čestitati Uskrs i podariti im lijep kulturni i glazbeni ugođaj.

Kopirati
Drag cursor here to close