Mostarsko proljeće

''Urnebesna tragedija'' još jednom gostovala u Mostaru

Kultura / Kazalište | 24. 05. 2016. u 20:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Urnebesna tragedija", kazališni komad akademika Dušana Kovačevića, u režiji Milice Kralj i izvedbi glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske, večeras je gostovao u Mostaru.

Predstava je u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača igrana u okviru Mostarskog proljeća. Na sceni je odlična bila glumica Slađana Zrnić, koja je oživjela lik Ruže, majke i supruge, žene koja je ostala bez posla i koja se bori sa svojim strahovima.

Pored nje, odličan je bio i glumac Aleksandar Stojković, koji tumači lik Milana. Posebno zahtjevnu i izazovnu ulogu dječaka imala je mlada glumica Nataša Perić, koja je sve vrijeme bila na sceni i iz "sjenke" tumačila glavni lik djeteta koje odrasta i promatra mučan i težak svijet odraslih.

Na doslovno iskrivljenoj scenografiji odvija se rat između ludila i razuma i definiranja onog koji "nije kako treba" i što u stvari znači biti "kako treba" i kako takav ostati u vremenu u kojem se živi.

Redateljica je Milica Kralj, dramaturg Rade Simović, a u predstavi osim već spomenutih glumaca igraju Snježana Štikić, Goran Jokić, Vedrana Mačković, Željko Stjepanović, Đorđe Marković, Zoran Stanišić.

Kopirati
Drag cursor here to close