Izložba

Umjetnički projekt ''Collaboration'' u Mostaru

Kultura / Flash | 30. 09. 2014. u 13:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju od 29. rujna do 3. listopada 2014. godine u Mostaru boravi osam umjetnika okupljenih oko projekta ''Collaboration'', koji žive i rade u Minhenu.

Ovaj projekt predstavlja jednu vrstu putovanja koje je započelo u kolovozu 2013. i ožujku 2014. godine kada su umjetnici boravili na kraćem istraživanju u Mostaru (umjetnička produkcija Abart) i Beogradu (galerija Štab), i uspostavili suradnju sa lokalnim organizacijama i umjetnicima.

Umjetnici koji su okupljeni oko projekta Collaboration svoju umjetničku praksu zasnivaju na istraživanju javnog prostora i site-specific djelovanju, a namjera im je da omoguće drugim umjetnicima i kustosima da postanu dijelom projekta i da ga nastave razvijati na vlastiti način.

Umjetnici će 1. listopada od 19 sati u galeriji Ćorovića kuće (Maršala Tita 178) pripremati večeru u sklopu koje će se održati i razgovor o samom projektu i iskustvu rada u Mostaru, ali i o temama koje se odnose na značaj i specifičnost djelovanja u javnom prostoru. Večera i razgovor s umjetnicima bit će otvoreni za sve zainteresirane posjetitelje.

Potom će u četvrtak 2. listopada u 18 sati biti upriličeno otvorenje izložbe na kojoj izlažu: Anton Bošnjak, Beate Engl, Leonie Felle, Sandra Filić, Franka Kassner, Philipp Messner, Alexander Steig, Thomas Thiede.

Nakon Mostara, umjetnici će svoje radove izložiti u Beogradu i Minhenu, a nastavak projekta i suradnja sa umjetničkim i kustoskim kolektivima iz BiH i Srbije planirani su i u 2015. godini, priopćeno je iz umjetničke produkacije Abart.

Kopirati
Drag cursor here to close