Sivilo u bojama

Umjetnici u Meksiku pretvorili siromašno predgrađe u živopisnu atrakciju

Kultura / Flash | 05. 08. 2015. u 06:24 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan zajednički projekt u središnjem Meksiku doslovno je doveo umjetnost u domove tamošnjih stanovnika. Stotine kuća u gradu Pachuca jarkim je bojama obojio tim njemačkih umjetnika te ispunio zahtjev organizatora koji su željeli stvoriti najveći mural u zemlji.

Tim umjetnika pod nazivom 'German Crew' proveo je 14 mjeseci pretvarajući dio grada Las Palmitas u ogroman, šareni mural. ''Obojili su ukupno 209 kuća, a svaka boja predstavlja duh ovog dijela grada. Bio je to zajednički projekt u kojem su djelomično sudjelovala i kućanstva'', rekao je direktor projekta Enrique Gomez, piše hrt.hr

Radeći ruku pod ruku sa stanovnicima, muralisti su obojali fasade domova u boje poput lavande, limete i naranče, pretvarajući tako sivilo neuglednog predgrađa u blještavu atrakciju.

Enrique Gomez objasnio je da je cilj ove umjetničke akcije bio promovirati zajedništvo i integraciju te promijeniti negativnu sliku toga dijela grada.

Kad je projekt završen, reakcije stanovnika i posjetitelja bile su toliko pozitivne da je niknula zamisao o sličnim akcijama i u drugim siromašnim predgrađima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close