Performans

Ulični teatar u središtu Mostara

Kultura / Flash | 19. 04. 2015. u 16:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta "Theatre de rue”, koji se održava od 17. do 20. travnja u Mostaru, danas je na Španjolskom trgu izveden performans studenata iz Mostara i Beograda.

Kako ističu iz Udruge mladih psihologa Mostar koja je nositelj spomenutog projekta, performans se organizirao sa svrhom da se građane podsjeti na funkcije institucija kulture, te da se ukaže i da namjerna i slučajna publika mogu biti konzumenti, ali i stvaratelji umjetnosti i kulture.

Projekt 'Theatre de rue' podrazumijeva razmjenu mladih ljudi iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji zajedno sudjeluju u radionicama o dramskom pokretu, nastanku drame, kao i o pripremanju uličnog teatra.

Dvanaest studenata iz Mostara ugostilo je ovaj vikend dvanaest studenata iz Beograda, a uzvratni posjet planiran je za svibanj kada će se i na ulicama Beograda izvesti sličan performans.

Inače, istaknuto je kako je među mladima koji su danas izveli performans, polovina onih koji nikada nisu posjetili pozorište - kazalište. Također, na ovaj način publika, a pogotovu mladi pozvani su da u većem broju posjećuju kulturne institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close