Repriza

Ulaznice za predstavu 'Ajmo na fuka' su dobili...

Kultura / Kazalište | 23. 02. 2015. u 19:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izuzetno uspješne premijere i oduševljenja publike i kazališne kritike predstavom 'Ajmo na fuka', autora i redatelja Dragana Komadine, najavljuje se prva repriza koja će biti prikazana u četvrtak, 26.02.2015. sa početkom u 20 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar.

'Ajmo na fuka' je prvi je zajednički koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru. Prema redatelju, "predstava je indiskretna posveta cijeloj jednoj generaciji mladih ljudi gurnutih u rat. Oni nisu bili nikakvi genetski zločinci, niti hladnokrvne ubojice. Prije velika djeca".

Kao i do sada Narodno pozorište Mostar i Bljesak.info nagradili su dva čitatelja sa po dvije ulaznice za ovu predstavu. Ulaznice su osvojili Igor Grbeša i Marija Đolo. Putem maila dobitnici su obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH). Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju poziv 'od Onoga gore', kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima 1993. godine, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru.

Ona, kao i svaka predstava koja tematizira rat u svojoj je biti duboko antiratna. Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovorajući o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen.

U predstavi igraju Saša Oručević i Robert Pehar. Ulaznice se mogu rezervirati na: telefon: 036/550128, e-mail: [email protected], u inbox na fb profilu Narodno pozorište Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close