Zagreb

Ukradene slike Mersada Berbera

Kultura / Flash | 12. 10. 2015. u 19:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez nekoliko vrijednih umjetničkih djela svoga oca Mersada Berbera, koji slovi za jednog od najpoznatijih bosanskohercegovačkih slikara, u noći na nedjelju ostao je Azer Berber (41), objavio je zagrebački Večernji list.

Naime, Berberu je nepoznata osoba provalila u stan u Ulici Vjenceslava Novaka na Medveščaku. Lopov se ušuljao kroz balkonski prozor i odnio nekoliko Berberovih slika i nakit u vrijednosti od skoro 40.000 KM.

Azera Berbera krađa je zatekla u nedjelju u 5.15 sati kada se vratio u stan. Sve je odmah prijavio policiji koja je obavila uviđaj i traga za zasad nepoznatim provalnikom.

U ponedjeljak ujutro pokradeni sin svjetski poznatog neoklasicista nije bio raspoložen za razgovor s novinarima.

''Ne bih davao nikakve izjave za medije, riječ je o nekoliko slika, ali zbog istrage vam ne mogu reći koliko slika i kojih'', rekao je novinarima i dodao kako su im i prije lopovi odnosili očeve slike koje policija nikada nije pronašla.

Mersad Berber umro je prije tri godine, u 72. godini u Zagrebu. Za života je dobio niz priznanja i izlagao u brojnim galerijama, od Londona, Moskve, New Yorka, Tokija, sve do New Delhija.

Kopirati
Drag cursor here to close