Otvorena izložba

Udruženje 'Format' predstavilo svoju prvu izložbu

Vijesti / Politika | 26. 06. 2012. u 21:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje likovnih umjetnika 'Format' upriličilo je u prostorijama Centra za kulturu Mostar izložbu radova umjetnika iz Mostara koji pripadaju spomenutom udruženju.

'Format' su osnovali akademski slikari i grafičari iz Mostara: Azra Imamović, Lana Jonuzi, Anel Pala i Tonin Tarčuki. Inače, ovo udruženje je nastalo kao posljedica potrebe za prevazilaženjem nezadovoljavajućeg odnosa našeg društva prema mladim ljudima koji se bave umjetnošću danas i ovdje.

Kako navode iz 'Formata' ova izložba nije oblikovana nekom određenom temom ili konceptom niti je žirirana, više je pokušaj što neposrednijeg prikaza onoga čime se trenutno bave autori koji su predstavljeni. Neki od autora koji su izložili svoje radove su Adina Kero, Anel Pala, Arleta Ćehić, Selma Loose, Danijela Lipka.

Za razliku od drugih otvaranja izložbi, na ovoj se nije nitko obraćao prisutnima, te je ostavljeno publici da prosude o kvaliteti radova i sami se uvjere u kvalitet prezentiranih radova. Izložba se može pogledati i u narednih nekoliko dana, a ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close