Međunarodni susret

Udruga ''Stećak'' predstavila BiH na 18. festivalu Čipke u Lepoglavi

Kultura / Flash | 22. 09. 2014. u 18:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u BiH "Stećak" iz Grabovice kod Tomislavgrada predstavila je ovog vikenda Bosnu i Hercegovinu kao zemlju partner na 18. međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi (RH).

Kako je kazao predsjednik Udruge Ante Ćurić, uz bok međunarodno priznatim udrugama iz 13 zemalja, Udruga "Stećak" se predstavila izložbom iz zbirke Karmela sv. Ilije, a izložbu su između ostalih posjetili i predsjednik RH Ivo Josipović, ministrica vanjskih i europskih poslova RH Vesna Pusić, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Azra Kalajdžisalihović i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Ćurić je naglasio kako je na otvaranju izložbe pozdravni govor održao Zvonko Kutleša, generalni tajnik Vijeća ministara, kao izaslanik pokrovitelja Vjekoslava Bevande, predsjedatelja u Vijeću ministara dok je izložbu uveličao koncert Sandre Bagarić i Darka Domitrovića u crkvi u Lepoglavi.

Nakon izložbe organizirana je večera s autohtonim jelima Bosne i Hercegovine.

Po riječima Ćurića danas je u planu folklorni koncert Udruge Cer iz okolice Dervente, koja djeluje u Zagrebu i članica KUD-a Ravnica iz Oštre Luke i Boka u okolici Orašja, koje su i demonstratorice tehnike izrade necane čipke, uz demonstratorice iz Udruga Gračaničko keranje i Sehara iz Tešnja, kerana čipka.

Kopirati
Drag cursor here to close