Očuvanje baštine

Udruga ''Naša baština'' Tomislavgrad pokrenula digitalnu knjižnicu

Kultura / Flash | 02. 10. 2014. u 11:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu stalne brige za očuvanjem baštine duvanjskog kraja Udruga „Naša baština“ iz Tomislavgrada pokrenula je prikupljanje knjižne građe o Tomislavgradu i okolici.

Po riječima predsjednika Udruge Denisa Radoša, svrha te digitalne zbirke je omogućiti dostupnost mnogobrojnih publikacija na jednom mjestu.

''Na taj način čuvamo ih od zaborava i omogućujemo njihovo olakšano pretraživanje i korištenje'', kazao je Radoš.

U Udruzi se nadaju da kako će Digitalna knjižnica Tomislavgrad postati početno mjesto svakom istraživaču duvanjskog kraja, bio on učenik, student, znanstvenik ili znatiželjnik.

Digitalna knjižnica Tomislavgrad koristi otvorenu knjižničarsku platformu ''Librarika“ koja omogućava unos, pohranu i čuvanje bibliografskih zapisa knjižne građe.

''Knjige i časopisi koji imaju autorska prava predstavljeni su samo u formi bibliografskog zapisa, dok za sve ostale, slobodno dostupne materijale, donosimo poveznice'', istaknuo je Radoš.

Digitalna knjižnica u stalnom je procesu unosa novih podataka, pa stoga Radoš poziva sve zainteresirane da se mogu pridružiti svojim prijedlozima, komentarima ili ispravcima putem kontakt obrasca.

Kopirati
Drag cursor here to close