Volontiranje je cool

Učenici OŠ 'Drežnica' edukacijom čuvaju povijesna područja od zaborava

Kultura / Flash | 29. 05. 2015. u 08:18 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici OŠ 'Drežnica' u aktuelizaciji znanja o nacionalnim spomenicima Bosne i Hercegovine na lokalitetu Drežnice - Natpis Mastana Bubanjića u Donjoj Drežnici i Nekropola sa stećcima lokalitet Crkvina (Pod) s ostacima temelja srednjovjekovne građevine.

''Stjecanjem znanja borimo se protiv neznanja, proširujemo vlastite spoznaje i pobjeđujemo opasnost od zaborava kulturno-povijesnog naslijeđa'', priopćeno je iz OŠ Drežnica.

Na važnost prenošenja znanja ukazale su: Amila Macić, Selma Gološ, Ena Bećić i Edina Bečić koje su educirale vršnjake o Natpisu Mastana Bubanjića i Nekropoli sa stećcima na lokalitetu Crkvina (Pod).

U edukativnim i volonterskim aktivnostima raščiščavanja lokacije zaštićenih područja nemarno bačenim otpadom sudjelovali su: Amila Macić, Selma Gološ, Ena Bećić, Edina Bečić, Dženeta Dejkić, Tarik Hodžić, Amil Omerović, Nedim Omerović i Edis Bečić, učenici sedmog (VII) razreda.

Navedene aktivnosti učenici provode u sklopu projekta 'Volontiranje je cool!' pod rukovodstvom koordinatorice projekta profesorice Edite Kevro.

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA je organizator projekta u partnerstvu sa Gradom Mostarom i nadležnim Ministarstvom obrazovanja HNŽ .

Kopirati
Drag cursor here to close