Orašje

U subotu počinju "20. dani hrvatskog filma"

Kultura / Film TV | 02. 09. 2015. u 13:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcijom filma "Imena višnje", redatelja Branka Schmidta, u subotu 5. rujna u Orašju počinju "20. dani hrvatskog filma" na kojima će se prikazati pet novih ostvarenja kinematografije Republike Hrvatske i tri filma iz BiH, Srbije i Slovenije.

U nedjelju, 6. rujna ljubitelji filmske umjetnosti moći će pogledati film "Ljubav ili smrt", redatelja Danijela Kušana, a u ponedjeljak, 7. rujna film "Takva su pravila" Ognjena Sviličića.

U utorak i srijedu na repertoaru su filmovi "Inferno" Vinka Moderndorfera i "Zagrebačke priče" koji potpisuje skupina od 6 autora.

Festival se nastavlja u četvrtak 10. rujna filmom "Ničije dijete" redatelja Vuka Ršumovića, a u petak 11. rujna filmom "Stupica nevidljivog djeteta" Šemsudina Gegića.

Ovogodišnji "20. dani hrvatskog filma" završavaju u subotu, 12. rujna filmom "Gorčilo" redatelja Milana Karadžića.

Festival nema natjecateljski karakter, nema neizvjesnosti niti crvenog tepiha, ali ima jedinstvenu dobrodošlicu i gostoprimstvo, zbog čega se iz godine u godinu mnogi glumci i gosti vraćaju u Orašje, a stalno pristižu i novi.

Posebnu nagradu festivala - Zlatni dukat ove godine dobit će i ponijeti kući redatelji Branko Schmidt i Lukas Nola.

Pokrovitelj ovogodišnjih Dana hrvatskog filma u Orašju je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, a pozvana je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Kopirati
Drag cursor here to close