Večernji zvon 2014

U sklopu male turneje Tamburaški orkestar ''Šurmanci'' oduševio i u Čapljini

Kultura / Flash | 05. 07. 2014. u 15:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Mostara, Čitluka i Međugorja tamburaški orkestar ''Šurmanci'' sinoć je i u Čapljini održao koncert pod nazivom ''Večernji zvon 2014.''.

Brojne Čapljinke i Čapljinci imali su tako priliku u ljetnoj bašti hotela ''Mogorjelo'' uživati u brojnim klasičnim ali i zabavnim skladbama kao što su Walzer, Ero s onoga svijeta, Habanera, Bohemian rhapsody, Inati se Slavonijo i mnoge druge.

Pod ravnanjem prof. Davora Markote osim tamburaškog orkestra nastupili su i članovi međugorske Frame kao i solisti Monija Jarak, Ivana Žrimšek- Šaravanja, Mateja Primorac te Stephen Yaseta.

Inače, ovaj orkestar je nastao 2012. godine na inicijativu fra Marinka Šakote, te su u međuvremenu ostvarili brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu. Posljednji u nizu koncerata ove male turneje je večeras u Ljubuškom, dok je sinoćnji u Čapljini održan pod pokroviteljstvom načelnika dr. Smiljana Vidića.

Članovi orkestra su u znak zahvalnosti za svu dosadašnju potporu odijelili prigodne poklone fra Marinku te profesoru Markoti.

Tamburaški orkestar Šurmanci od početka vodi profesor Davor Markota, a čine ga glazbenici; Maria Burić, Gabrijela Ćavar, Karlo Jovanović, Ružica Arar, Anđela Arar, Sara Falak, Karmen Kordić, Gabrijela Kordić, Petar Falak, Zoran Soče, Dolores Kordić i Andreo Soče.

Kopirati
Drag cursor here to close