Gateway

U sjeni zmaja: Kung-fu u Mostaru

Kultura / Flash | 30. 04. 2015. u 19:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarci su u petak, 30. travnja imali priliku vidjeti izniman nastup jedanaest kineskih majstora borilačkih vještina iz Ansambla Contemporary Dragon Kungfu Company koji su nastupili su sa svojim kung fu plesom Gateway.

Naime, Ansambl Contemporary Dragon Kungfu Company nastupio je na Mostarskom proljeću 2015. – XVII. danima Matice hrvatske.

'Ovo je velik događaj za Mostar, pogotovo što se tiče tehnike', ranije je za medije rekla Tanja Oručević Miletić iz Mostarskog teatra mladih, jer kako je rekla ovakav vizualni događaj i atraktivnost se ne viđaju često u Mostaru.

Plesači su tijekom dana čak uspjeli i ukrasti malo vremena od zahtjevnih priprema za predstavu da bi zabilježili susret sa svojim 'kolegom' Bruce Leejem u mostarskom parku.

Inače, ova grupa, koju je utemeljio poznati glumac akcijskih filmova Jackie Chan, traži novi izraz u spajanju borilačke vještine kung fu i suvremenog plesa. Jedanaest vrhunskih kung fu majstora iz Shaolina i drugih glavnih središta te borilačke vještine u Kini izvode, u režiji i korefografiji Liu Lu, show kung fu vještina uz suvremeni ples, ekspresivnu muziku i impresivne video projekcije. Upravo zbog svega navedenog ova predstava je atraktivna i vrlo zanimljiva svima; djeci, mladima, odraslima, ljubiteljima borilačkih vještina, plesa i teatra.

Predstava "Gateway" gostovala je s velikim uspjehom u SAD-u, Rusiji i nizu europskih zemalja. Njihov nastup u Mostaru dio je europske turneje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Narodne republike Kine i Veleposlanstva NR Kine u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close