Ministarstvo obrane BiH

U Sarajevu svečani koncert i prijem u povodu blagdana Božića

Kultura / Flash | 16. 12. 2014. u 19:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja blagdana Božića večeras je u Domu Oružanih snaga BiH (OSBiH) upriličen svečani koncert i prijem za djelatnike Ministarstva obrane BiH i pripadnike OSBiH, kao i predstavnike vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života u BiH, te predstavnike međunarodne zajednice u BiH.

Na tradicionalnom predbožićnom koncertu nastupili su orkestar OSBiH, Akademski zbor "Pro musica" iz Mostara te puhački orkestar "Hrvatska glazba Mostar".

U okviru programa izvedene su božićne pjesme, numere iz opusa hrvatskih narodnih pjesama i djela istaknutih umjetnika klasične glazbe.

Domaćin koncerta i prijema, koje je organiziralo Ministarstvo obrane BiH, bila je zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš, koja je, uz čestitke, u prigodnom obraćanju istaknula značaj najradosnijeg kršćanskog blagdana kao vremena duhovne priprave, praštanja i zbližavanja.

''Ovo vrijeme priprave za Božić je vrijeme kada preispitujemo sebe - jesmo li i kako smo spremni dati sve od sebe za mir, za mir u duši, za mir u srcu, za mir jedni prema drugima...'' kazala je Pendeš, postavljajući upit "jesmo li spremni ljubiti druge i opraštati kako Isus ljubi i oprašta nama grešnicima".

Sudionike svečanosti pozdravio je mons. dr. Tomo Vukšić, biskup, koji je ovom prigodom svim katolicima poželio sretan i blagoslovljen Božić te pozvao na činjenje dobra i promicanje sloge među ljudima.

''Ovo je vrijeme radosnog očekivanja svetkovine Božića koji je i blagdan mira i blagdan dobrote. Stoga, duboko zahvalni za mir kojim smo blagoslovljeni molimo Gospodina Boga da u našoj domovini zavlada trajan i pravedan mir...'' poručio je mons. Tomo Vukšić uz prigodnu molitvu, zazivajući Božiji blagoslov na sve prisutne i njihove obitelji, te slaveći dobrotu, mir i svetost.

Kopirati
Drag cursor here to close