Hercegovački krajolici

U Požegi otvorena izložba slika ''Hercegovački krajolici – od Rame do Huma''

Kultura / Flash | 17. 10. 2014. u 10:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ramska zajednica Požega predstavila je u Gradskom muzeju mladog likovnog autora Mateja Škaricu samostalnom izložbom slika. Izloženo je 14 ulja na platnu s motivima hercegovačkih pejzaža pod nazivom „Hercegovački krajolici – od Rame do Huma".

Matej Škarica rođen je 1981. godine, diplomirao je novinarstvo na Sveučilištu u Mostaru, gdje je i magistrirao 2010. na poslijediplomskomu studiju Filozofskoga fakulteta. Ovaj samouki slikar bavi se slikarstvom i ponešto kiparstvom još od završetka srednje škole. Ovo je njegova četvrta samostalna izložba slika. Rama iz koje potječe često mu je izvorom nadahnuća, a tamošnja je priroda utkana u njegove radove.


O radovima Mateja Škarice i dugoročnoj vrijednosti zadane teme govorila je požeška slikarica Anita Jakobović. Škarica nam je na platnima predstavio jedan poseban svijet kakav možda više i ne postoji, a istovremeno su njegova djela iskreno i snažno svjedočanstvo o ljubavi prema svom rodnom kraju – naglasila je Jakobović. 

Na izložbi, koja je u požeškom kraju izazvala veliko medijsko zanimanje bili su i Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnika Požege, Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić i njegov zamjenik Mile Barišić, ravnateljica Gradskog muzeja Požega Maja Žebčević Matić te brojni članovi Ramske zajednice Požega, koja je izložbu i organizirala.

Cjelovečernji program vodila je tajnica Ramske zajednice Požega Ivana Ivanika. Izložba ostaje otvorena do 22. listopada.



Kopirati
Drag cursor here to close