Premijera

U ponedjeljak premijera predstave 'Koncert za pticu rugalicu'

Kultura / Kazalište | 29. 06. 2012. u 11:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište Mostar posljednjih mjesec dana priprema premijeru predstave za kraj sezone. Tim povodom u prostorijama Studija 64 danas je održana press konferencija gdje su predstavljene pojedinosti oko nove predstave.

Medijima su se obratili Šemsudin Gegić, Srna Lango, Emir Spahić, te režiser Irfan Mensur. Gegić je istaknuo teške uvjete u kojima se radilo, ali je istovremeno i zadovoljan urađenim poslom sa zavidnom glumačkom postavom koja je dala maksimum truda u ovoj predstavi.

Mensur je govorio o pozivu Gegića, te o prihvatanji režije za ovu predstavu, dok se Lango osvrnula na samu predstavu istaknuvši kako u predstavi nema glavnog i sporednih glumaca jer su svi podjednako bitni.

Spahić je zahvalio gostima koji su prihvatili uloge u ovoj predstavi koja nosi naziv 'Koncert za pticu rugalicu', te je istaknuo kako je ovaj projekat nešto drugačiji od onih koje su do sada radili.

U spomenutoj predstavi igraju Irfan Mensur, Srna Lango, Emir Spahić, Amela Kreso - Marta Haubrich, Amna Hadrović - Jelena Bašić, Maja Lasić, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Gordana Džepina, Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi i Goran Lozo.

Dramaturg je Dragana Bošković, dok scenografiju i kostimografiju potpisuje Saša Glušac. Scenska premijera će biti upriličena 02.07.2012. u 21 sat, dok će ambijentalna premijera biti održana 05.07.2012.

Kopirati
Drag cursor here to close