U čast Alije Izetbegovića

U Počitelju završena međunarodna likovna kolonija ''Moj bijeg u slobodu''

Kultura / Flash | 26. 09. 2014. u 12:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji JU Muzej "Alija Izetbegović" i Udruženja likovnih umjetnika BiH, u Počitelju je od 20. rujna do danas bila upriličena Druga međunarodna likovna kolonija "Moj bijeg u slobodu".

Po riječima direktora Muzeja "Alija Izetbegović" Adnana Žiška, Kolonija je održana u čast prvoga predsjednika BiH Alije Izetbegovića i njegovog bliskog suradnika Sulejmana Tihića.

Na njoj je sudjelovalo 20 umjetnika iz šest zemalja i u sklopu nje su nastala 22 umjetnička djela koja će, najvjerovatnije, biti predstavljena 19. listopada na obilježavanju godišnjice smrti Alije Izetbegovića u Sarajevu.

Žiško je kazao kako je sama atmosfera u Počitelju jako pozitivna te da je izazvala pozitivne emocije kod inozemnih slikara.

''Jako smo zadovoljni ovom kolonijom zbog toga što su umjetnici bili kreativni, daroviti i imali su inspiraciju koja je bila neophodna'', istakao je Žiško.

On je kazao kako je u ovoj teškoj financijskoj situaciji u ustanovama kulture sve teže organizirati bilo kakvu kulturnu manifestaciju te dodao kako je entuzijazam ljudi iz Muzeja "Alija Izetbegović" i Udruženja likovnih umjetnika doprinjeo da se ova likovna kolonija i održi.

''Nastojat ćemo da ova kolonija preraste u jedan vid tradicionalnih umjetničkih susreta i da se u narednoj godini, osim likovne kolonije, ovdje organizira i drugi niz kulturnih sadržaja koji bi uključivali simpozij, radionice i prikazivanje dokumentarnih filmova.

Naša ideja je da Počitelj postane jedna turistička destinacija koja će u narednom razdoblju zablistati nekadašnjim sjajem'', naglasio je Žiško.

Kopirati
Drag cursor here to close