Najavljujemo

U nedjelju u mostarskoj katedrali Adventski koncert

Kultura / Glazba | 11. 12. 2014. u 07:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno društvo Napredak - Glavna podružnica Mostara priređuje u nedjelju, 14. prosinca 2014. u 19.30 sati u mostarskoj katedrali Adventski koncert, a u suradnji sa Simfonijskim orkestrom Mostar i Župom Marije Majke Crkve u Mostaru.

Iz Napretka s velikom zadovoljstvom najavljuju nastup glazbenika iz talijanskog grada Cremonae. Iz ovog grada glazbe dolazi jedan od ponajboljih talijanskih zborova Coro Polifonico Cremonese, te solistice Federica Zanello i Claudia Galanti uz ravnanje maestra Federicoa Mantovania, inače i voditelja zbora.

Glazbenici će uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar izvesti neke od najljepših sakralnih skladbi, a posebno izdvajamo Vivaldijevu Gloriju, koja se rijetko izvodi na našim prostorima.

''I ovim koncertom želimo svim Mostarcima darivati lijep kulturni događaj u ovo predbožićno vrijeme. Kao i uvijek nastojimo ponuditi nešto novo tako da nam je jako drago što možemo ugostiti odlične glazbenike iz Italije. S druge strane vodimo računa i o promociji naših glazbenika, tako da nam je jako važno što su u ovaj projekt uključeni i mostarski simfoničari. Glazba je lijep most koji povezuje ljude. I ovaj naš Adventski koncert prilog je tome'', kazao je predsjednik mostarsko podružnice Napretka prof. dr. Miroslav Palamate.

Ulaz na koncert je slobodan, a tko bude želio moći će u prigodnu kutiju ostaviti svoj prilog za Napretkov fondu za stipendiranje „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“.

A kako zvuče članovi zbora iz Cremone možete pogledati na ovom videu

Organizaciju koncerta podržali su Grad Mostar i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti. Generalni sponzori je HT Eronet; zlatni sponzori: Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna i Media Res; srebrni sponzori: Croatia osiguranje, Antonio Commerce i Print studio, a brončani sponzori: Vinarija Keža – Ljubuški i City hotel – Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close