19.ožujka

U nedjelju na HRT-u prijenos Svete Mise iz Mostara

Kultura / Flash | 18. 03. 2017. u 19:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje euharistijsko slavlje Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini je na 3. korizmenu nedjelju 19. ožujka 2017. u crkvi Krista Dobrog Pastira u Cimu, koja je župna crkva župâ sv. Marka ev. u Cimu i sv. Luke ev. u Ilićima, s početkom u 10 sati.

Misu će izravno prenositi Hrvatska radio televizija, a predslavit će je mjesni biskup msgr. Ratko Perić. Svoju pastirsku riječ u propovijedi uputit će varaždinski biskup Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa.

U koncelebraciji će sudjelovati i msgr. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskoga Caritasa, msgr. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH, msgr. Mile Aničić, ravnatelj Caritasa Banja Luka, don Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa vrhbosanske nadbiskupije, don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija, don Ivan Perić, župnik župâ domaćina, te đakon don Marin Krešić.

Svetu Misu svojim pjevanjem će uveličati udruženi mješoviti župni zborovi iz župâ Rotimlja, Čapljina, Sv. Marka - Cim i Sv. Luke - Ilići uz pratnju sinfonijskog orkestra. Povodom ovog Euharistijskog slavlja Misu je komponirao mo. don Dragan Filipović, pod čijom će dirigentskom palicom biti pjevači i orkestar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close