Sjećanje

U Mostaru svečano otvoreni 12. Didakovi dani

Kultura / Flash | 09. 10. 2015. u 17:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj predsjedništva BiH Dragan Čović otvorio je u petak u Mostaru u HKD herceg Stjepan Kosača 12. po redu Didakove dane.

Čović je rekao kako ovakve manifestacije služe kako bi se sačuvalo sve ono što je fra Didak Buntić ostavio iza sebe. Rekao je kako je on puno učinio za stanovništvo Hercegovine u vremena koja su bila izuzetno teška na ovim prostorima.

Na manifestaciji otvaranja 12. Didakovih dana su govorili i gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić, te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, dok su za glazbeni dio bili zaduženi učenici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba.

Nakon svečanog otvaranja uslijedila je premijera predstave ''Učiteljice''. Tekst za predstavu je napisao Dragan Komadina. Redatelj je Robert Pehar, a predstavu izvode članovi glumačke sekcije HKUD-a Didak Gradnići.

U sklopu obilježavanja Didakovih dana jučer je položeno cvijeće na spomen obilježju fra Didaku Buntiću u rodnoj mu Paoči, te je počela s radom Međunarodna likovna kolonija akademskih slikara i kipara skupine ''Didak''.

Didakovi dani otvoreni su do 11. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close