Razgovori

U Mostaru se raspravljalo o projektu Lazarus

Kultura / Flash | 28. 05. 2017. u 08:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Američkom kutku Mostar održana je treća sesija Književnog laboratorija sa fokusom na djelo 'Projekt Lazarus' Aleksandra Hemona, inače Sarajlije sa stalnom adresom u Chicagu (SAD).

"Na interaktivnoj sesiji, grupa mladih osoba iz Mostara imala je priliku razmijeniti utiske o knjizi i dijalogu američke i bosanskohercegovačke kulture utkane u knjigu. Sudionici/e su saznali/e više o autoru i ovom kompleksnom djelu i popratnom digitalnom sadržaju (web-stranica), zahvaljujući voditeljicama sesije doc. dr. Selmi Raljević (Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru) i prof. dr. Marijani Sivrić (Sveučilište Mostar) – Fulbright stipendisticama i višegodišnjim suradnicama Američkog kutka.

Upravo su profesorice Raljević i Sivrić i osmislile 'Literary Lab' program, kojeg Američki kutak svojim prostornim, knjižnim, tehnološkim, financijskim i ljudskim resursima vrlo rado podržava, tim više jer sadržaj programa pomaže učvršćivanje kulturne spone između SAD-a i BiH", priopćila je Inga Kotlo, program direktorica Američkog kutka Mostar.

Inače, Američki kutak Mostar namjerava svim ljubiteljima i ljubiteljicama knjige ponuditi do jeseni još dvije sesije Književnog laboratorija, na kojim će se govoriti o djelima 'Americanah' (Chimamanda Ngozi Adichie) i 'Open City' (Teju Cole).

Svi zainteresirani za istraživanje i doživljavanje književnosti na multimedijalni način mogu pronaći više informacija na Facebook stranici Američkog kutka Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close