HKD Napredak

U Mostaru promoviran 'Codex moralis croaticum' Mile Prpe

Kultura / Knjige | 18. 06. 2015. u 19:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, te Hrvatskog kulturnog društva 'Napredak' održana je promocija knjige pod nazivom 'Codex moralis croaticum', autora akademika Mile Prpe.

'Codex moralis croaticum' je izašao u nakladi HAZ 'Kralj Tomislav' – knjiga svenacionalnog značaja, ogledalo budućim naraštajima, putokaz njihovog postupanja, politički i moralni nauk za budućnost. Izrada 'Codexa' povjerena je uglednom hrvatskom umjetniku, pjesniku i slikaru, te kolumnistu Mili Prpi, koji je u kratkom roku i sjajno obavio dobivenu zadaću.

U 'Codexu' su obrađene 192 teme na nacionalnoj razini suvremenih, ali i povijesnih događaja, koji imaju refleksije na političku sadašnjost. Tekstualno, neke teme obrađene su duže, neke kraće sa snažnim moralnim i duhovnim porukama.

'Codex' ima vrlo snažno ugrađen i duhovni karakter. Knjiga nije jednoznačna, 'prošetala' je kroz brojne znanstvene oblasti i discipline, što joj daje karakter polivalentnosti, naveli su predstavljači. Na mostarskoj promociji u glazbenom dijelu nastupili su učenici Osnovne glazbene škole 'Brotnjo'.

Kopirati
Drag cursor here to close