Drang nach westen

U Mostaru 'Prodor na zapad'

Kultura / Flash | 19. 04. 2017. u 12:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 21.04.2017. u 20 sati na sceni HNK Mostar očekuje nas izvedba predstave BNP Zenica „Drang nach westen“ u prijevodu „Prodor na zapad“ autora Dragana Komadine u režiji Lajle Kaikčija.

Riječ je o izuzetno uspješnom projektu BNP Zenica koji je donio brojne festivalske nagrade. Tako je na 33. regionalnim Susretima kazališta u Brčkom Bosansko narodno pozorište Zenica s ovom predstavom u konkurenciji osam odabranih predstava iz Bosne i Hercegovine , Srbije i Hrvatske ukupno osvojilo čak šest festivalskih nagrada: za dramski tekst (Dragan Komadina), najbolju režiju (Lajla Kaikčija), glazbu (Igor Kasapović), scenografiju (Sabina Trnka) te nagradu za najbolju predstavu u cjelini, priopćeno je.

Predstava je priča o jednoj prosječnoj obitelji iz Zenice u kojoj jedan dio želi napustiti BiH i odseliti se u Njemačku, dok drugi dio želi da obitelj ostane na okupu u svojoj zemlji. Predstava na slikovit način govori o aktualnom trenutku u kojem se nalazimo, odnosno trenutku u kome ljudi iz BiH, zbog općeg stanja, odlaze u druge zemlje, baš kao što su to činili i tijekom rata, samo što su sada motivi potpuno različiti.

U predstavi igraju: Izudin Bajrović, Saša Handžić, Uranela Agić-Burina, Lana Delić i Enes Salković.
Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati :
- telefonom 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru
- e-mailom: [email protected]

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ovu predstavu mogu iskoristiti vaučere za besplatne ulaznice koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora Mostar ili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close