Filmom za ljudska prava

U Mostaru prikazan film "Pucanj u dušu"

Kultura / Flash | 10. 02. 2016. u 20:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija dokumentarno-igranog filma "Pucanj u dušu“ održana je večeras u Narodnom pozorištu u Mostaru, u organizaciji Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i u suradnji s multimedijalnim servisom "Exit Media".

Film svjedoči o seksualnom nasilju nad ženama i muškarcima tijekom rata u BiH, a cilj mu je da ukaže na užasne zločine počinjene s genocidnom namjerom mentalnog i fizičkog uništenja jedne nacionalne grupe.

Kako je istaknuto večeras, najmanje 61 dijete je rođeno kao plod seksualnog nasilja i većina te djece još uvijek ne zna istinu o svom porijeklu.

Kažnjavanje jednog broja počinitelja nije dovoljno za istinu, pravdu, pomirenje i bolju budućnost ali je, u svakom slučaju, jedan korak međunarodne pravde ka boljem sutra za generacije koje dolaze, istaknuto je.

Film "Pucanj u dušu“ je dio kampanje "Filmom za ljudska prava", koji zajednički realiziraju Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokreta Majke enklave Srebrenice i Žepe. Cilj projekta je podizanje svijesti društva o posljedicama i poteškoćama žrtava, svjedoka i preživjelih različitih zlostavljanja koja su počinjena tijekom rata u BiH.

Film je već promoviran u više gradova u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close