pjesme i recenzije

U Mostaru predstavljene knjige pjesnikinje Marine Kljajo-Radić

Kultura / Flash | 29. 05. 2015. u 17:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sabrane recenzije "Plodovi pjesme" i zbirka pjesama "San na rijeci" knjige su Marine Kljajo-Radić predstavljene u petak, 29. svibnja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Kao glazbena pratnja nastupio je VIS Versi i Vesna Golemac kao vokal, a stihove je govorila Mirna Krstičević i učenici Internacionalne gimnazije Mostar. Jedan od predstavljača bio je Đuro Vidmarović.

''Autoričin stil pokazuje se najčešće spontanim, subjektivno toniranim reakcijama svog vlastita jastva, ali u određenoj mjeri i blago osjenčenim znanstvenim mišljenjem. To su odreda diskurzivni tekstovi vrlo kratke forme, kao što su, rekoh, zapisi, osvrti, prikazi koji izražavaju i esejističku slobodu i lepršavost, ali katkad dodiruju i utemeljenu znanstveničku proumljenost. Predstaviti autorsku osobnost i pjesničku činjeničnost navodeći ponekad i stanovite estetske značajke pa, časomice- brzopotezno, i vrijednosne prosudbe, sve to dajući u „relativizirajućoj ljepoti“ što donosi subjektivni dojam i nesputana misao (autorice), osnovni je njezin cilj'', zapisao je u svom osvrtu Šimun Musa.

Marina Kljajo-Radić je pjesnikinja i književnica iz Bosne i Hercegovine.Trenutno predaje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Afirmirana je književnica čije su pjesme zastupljene u više antologija u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Obnašala je dužnost predsjednice Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i urednice časopisa za književnost, kulturu i društvene teme Osvit i Naklade DHK-a HB. Urednica je časopisa Bjelopoljska zora HKD-a Napredak Bijelo Polje.Osim poezije, piše književne kritike i oglede, te sakuplja i bilježi tradicionalnu usmenu književnu predaju iz vlastitog kraja.
Kopirati
Drag cursor here to close