kreativno druženje

U Mostaru počela manifestacija 'Teatru u pohode'

Kultura / Flash | 26. 04. 2016. u 06:45 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 26. travnja, izvedbom treće reprize predstave "Fatima, nevjesta od boli" počela je manifestacija "Teatru u pohode" koju organizira Mostarski teatar mladih 1974, a namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola.

Bit će to šest otvorenih dana u kojima je namjera uspostaviti suradnju sa dramskim sekcijama škola kroz kreativno druženje i upoznavanje učenika sa tehnikom i funkcioniranjem teatra iza zavjese, ali im i predstaviti proces nastajanja predstava, te pokazati svaki dan jednu predstavu kao osnovu za razgovor.

U utorak, 26. travnja bit će izvedena, na tek završenom 15. Festivalu srednjoškolskog teatra BiH u Travniku, nagrađena predstava "Propala predstava". Već sljedeći dan se igra "Presuda: Tiha likvidacija", zatim ponovo "Fatima, nevjesta od boli", te u petak "Maslinova grana".

Ovo šestodnevno druženje završava premijernim izvođenjem predstave "Vane" rađene po tekstu Radovana Ivšića u subotu, 30. travnja 2016. godine u 19 sati. Već početkom svibnja "Vane" će biti izveden na 19. Festivalu dječjeg teatra BiH u Gračanici.

Kopirati
Drag cursor here to close