Galerija Aluminij

U Mostaru otvorena 'Božićna izložba - priče iz Starog i Novog zavjeta'

Kultura / Flash | 18. 12. 2014. u 19:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednička izložba mostarskih slikarica Andree Šunjić-Bernadić i Marijane Filipović pod nazivom "Božićna izložba - priče iz Starog i Novog zavjeta" otvorena je večeras u Galeriji "Aluminij" u Mostaru.

Riječ je o ukupno 12 radova većih dimenzija, sakralne tematike, koji su nastajali za trajanja njihova poslijediplomskog studija "Ars Sacra".

Povjesničar umjetnosti iz Širokog Brijega Tomislav Ćavar napisao je stručni osvrt na njihove radove.

"Andrea Šunjić - Bernardić ostvaruje slikarstvo koje je narativno, intimističko, dramatično i edukativno. Ono nam ne dopušta ostati na površini slike nego traži od nas biti dijelom prikazanih događaja i sudjelovati u njima, ostvarujući na taj način istinsko religiozno iskustvo.

Marijana Filipović na početku potpuno smireno slika velikim širokim plohama, a sve likove svodi na simbole, da bi postupno krenula ka perforiranju površine slika i došla do dramatičnosti snažnih i jasnih konturnih linija koje podsjećaju na vitraje gotičkih prozora. Perforiranjem svojih slika pušta nas ući u prostor u kojemu se odvija evanđelje i biti neposrednim sudionicima religioznih događaja", stoji u osvrtu.

Tijekom otvaranja izložbe autorica Andrea Šunjić - Bernardić zahvalila je posjetiteljima na dolasku, kazavši kako se nada da će uživati u radovima.

Autorice izložbe rođene su u Mostaru, Andrea 1984., a Marijana 1986. godine. Obje su magistrirale slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka.

Trenutačno su na poslijediplomskom studiju "Ars Sacra" na spomenutoj Akademiji, pod stručnim vodstvom mentora prof. Ante Kajinića.

Do sada su izlagale na više skupnih izložbi, dok je Andreja imala jedan, a Marijana dva samostalna postava.

Kopirati
Drag cursor here to close