Mostar

U Kosači održan ''Ramazanski koncert''

Kultura / Flash | 23. 05. 2017. u 19:18 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska filharmonija pod rukovodstvom dirigentice Samre Gulamović u organizaciji Muftijstva i Medžlisa Islamske zajednice večeras je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru održala ramazanski koncert.

''Ramazan je raskošni festival duhovnosti i kulture. U našoj tradiciji oduvijek je to bilo posebno vrijeme koje je oplemenjivalo i vjeru i kulturi i tradiciju, oplemenjivalo život u cjelini. Ramazan je vrelo inspiracije, nepresušna rijeka dobra, poziv je to za povratak iskonu, vrijednostima koje život čini smislenim i potpunim'', otvarajući koncert u svojoj dobrodošlici rekao je mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović. Istaknuo je kako je kako je mjesec ramazan prilika za međusobnu suradnju i traženje mira sa sobom, s Bogom, drugim ljudima i prirodnom koja nas okružuje.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom predsjedatelja Zastupničkog doma Federacije Bosne i Hercegovine Edina Mušića i predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerifa Špage.

Mušić je koncert ocijenio kako jedan od bitnih kulturnih događaja u posljednjih nekoliko godina u Mostaru i Hercegovini.

''Nadam se da će ovo biti zapamćeno po svom kvalitetu i sadržaju kao decenijski događaj'', kazao je Mušić.

Sličnog mišljenja bio je i predsjedavajući Skupštine HNŽ Špago naglasivši da će koncert doprinijeti boljem i harmoničnijem ramazanskom ambijentu u Mostaru.

Koncert su, pored poznatih osoba iz političkog, javnog, društvenog, vjerskog i kulturnog života u Mostaru, HNŽ-u prisustvovali Bakir Izetbegović bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, njegova supruga, Sebija Izetbegović, potpredsjednica Federacije F BiH Melika Mahmutbegović, doajen opernog pjevanja Ivica Šarić, konzulica Republike Turske u Mostaru NJ.E. Ayse Selcan Sanli, predsjednik i potpredsjednik Sabora IZ u BiH Hasan Čengić i Ramiz Jelovac, mostarski paroh Radivoje Krulj, premijer HNŽ-a Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i brojni drugi dužnosnici.

U programu su izvedena Bizetova, Brahmsova, Mozartova, Smailovićeva, Horozovićeva klasična djela, glazbene dionice iz opere Hasanaginica i filma „Pod zastavom Muhameda“, numere Akšam geldi a nastupili su i vokalni solisti Adema Pljevljak, Leonardo Šarić i Eldin Huseinbegović, navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close