'Kraljev grudobran'

U Dubrovniku počelo snimanje "Igre prijestolja"

Kultura / Flash | 29. 08. 2013. u 06:43 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubrovnik je i treću godinu zaredom na nekoliko tjedana postao "Kraljev grudobran", zamišljeni grad u kojemu se odvija radnja "Igre prijestolja", jedne od najpopularnijih serija u produkciji HBO-a, koju prate milijuni obožavatelja diljem svijeta.

Tijekom srpnja na Islandu je krenulo snimanje četvrte sezone Igre prijestolja, megapopularnog dramskog serijala HBO-a, a danas je počelo u Dubrovniku. Međutim, povratak seta u Dubrovnik bio je upitan sve dok Hrvatska nije uvela sustav poticaja producentskim kućama.

Osim u Dubrovniku, snimat će se i u njegovoj okolici. Lokacije će biti, među ostalim, arboretum Trsteno, park Gradac te hotel Belvedere, gdje će prodefilirati zvijezde poput Sophie Turner (Sansa), Gwendoline Christie (Brienne) i Tonyja Waya (Dontos Hollard).

U Gradu će se ove godine snimati nešto više od mjesec dana, uz stotine domaćih statista, a set će prvi put biti postavljen i u Splitu.

Prikazivanje ekranizacije druge polovice treće knjige iz ciklusa Pjesma leda i vatre Georgea R.R. Martina počinje na proljeće 2014.

Ekranizaciju čekaju još dva napisana Martinova romana (Gozba vrana i Ples zmajeva), a Martin trenutačno piše šestu knjigu - Vjetrovi zime. Ciklus planira zaključiti sedmim romanom naziva San o proljeću, piše hbo.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close