Tuzla film festival

Tuzlansku filmsku vilu dobio film ''Montevideo, vidimo se''

Kultura / Flash | 14. 09. 2014. u 19:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski film ''Montevideo, vidimo se“ u režiji Dragana Bjelogrlića, dobitnik je nagrade „Vila“ u kategoriji najboljeg dugometražnog filma na ovogodišnjem Tuzla film festivalu.

U kategoriji za najbolji dokumentarni film proglašen je film ''Ničiji“ reditelja Jadrana Bobana iz Hrvatske, dok je za najbolji kratki film ''Vila“ pripala filmu ''Kutija“ u režiji Vanje Jambrović.

''Vila“ je otišla u ruke i Vuku Mitevskom za animirani film ''Alerik“, dok je u kategoriji ''Snimaj bilo čim“ za najbolji film izabran ''Narodna kuhinja“ u režiji Siniše Stojanovića i Dragane Nikolić.

Tuzla film festival je dodijelio i specijalnu nagradu za kategoriju međunarodnog dugometražnog filma, a to je ''Xanadu“ režisera Dominica Reynoldsa.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos u domenu dokumentarnog filma dobio je Radoslav Stanišić za režiju dokumentarnog filma ''Visoki hrast“.

U međunarodnoj kategoriji posebna priznanja dodijeljena su Marini Palailogou za režiju međunarodnog kratkog filma ''Feeling Lucky“, kao i za film ''Always think of me in your lunch break“ od Maria Chiriac te Jamesa Caleya i Scott Anderssena za kratki film ''El Visitante“.

Kopirati
Drag cursor here to close