Yunus Emre Enstitüsü

Turski film ''Duga priča'', dirnuo mostarsku publiku

Kultura / Film TV | 13. 10. 2015. u 06:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcija filma redatelja Osmana Sinava pod nazivom ''Duga priča'' u kojem glavne uloge igraju Kenan Imirzalioglu, Tugce Kazaz, Mustafa Alabora, sinoć je u Narodnom pozorištu Mostar, izazvao brojne emocije mnogobrojne publike, javlja Andolu Agency.

Prikazivanje ovog filma koji je već pokupio simpatije publike kako u Turskoj tako i šire, u Mostaru je upriličeno u organizaciji Yunus Emre Enstitüsü - Turskog kulturnog centra Mostar.

Iako je ovaj film prošle godine u gradu na Neretvi već prikazan u sklopu manifestacije ''Mostarsko proljeće'', direktor Yunus Emre Enstitüsü - Turskog kulturnog centra Mostar, Junus Dilber ističe kako je vladalo veliko zanimanje za ponovno prikazivanje ovog filma.

Stoga su turneju prikazivanja filma započeli večeras u Mostaru, a već u srijedu, 14. listopada, film će biti prikazan u Jablanici te u petak, 16. listopada u Konjicu.

Ovo je jedna priča potrebna današnjem vremenu i osnovna poruka filma je kako treba biti izdržljiv u životnoj borbi jednog oca kroz teškoće koje on i njegova obitelj prolaze. Zapravo se radi o jednoj jako zanimljivoj ljubavnoj priči, koja nikoga sinoć u Narodnom pozorištu Mostar nije ostavila ravnodušnim.

"Naš osnovni cilj je da publici, ali i svima iz filmske produkcije, približimo tursku kinematografiju. Ovo je jedan vid promocije turskih filmova, nakon što su turske serije u BiH već postale hit. Također moram kazat da vlada veliki interes i bh filmova u Turskoj te da mi planiramo na proljeće, u razdoblju između travnja i svibnja, prikazati pet turskih filmova u Mostaru, koji će biti besplatni baš kao i večerašnji", kazao je Dilber.

Kako ističe, kultura je neprocjenjiva. Stoga se baš na ovaj način prijateljske zemlje i najbolje zbližavaju. Prikazivanje ovoga filma, kako je naglasio, od velikog je značaja i u teškim trenutcima, kao što je to sada kada se Republika Turska nalazi u dubokoj žalosti. Osvrnuo se na protekli vikend kad se dogodio teroristički napad u Ankari i ožalošćenim obiteljima izrazio sućut.

Kopirati
Drag cursor here to close